Media

Pers en media, u kunt contact opnemen via het contactformulier.

Plannen Ring Utrecht nog niet klaar Internet
07-07-2009
Media >> Internet

UTRECHT - De controversiĆ«le plannen voor de Ring Utrecht in 2020 zijn niet klaar. Maandagmiddag zouden er voorkeursalternatieven worden gepresenteerd, maar de ambtenaren van gemeenten, Rijk en provincie komen er niet uit.

EĆ©n van de problemen is de financiering. Er is 1,2 miljard euro beschikbaar, maar dat is volstrekt niet voldoende om de files op te lossen. Ook zijn de berekeningen over het aantal auto's dat in 2020 over de wegen zou rijden, niet klaar.

De plannen worden nu in fases onderverdeeld. Tot 2020 wordt de 1,2 miljard besteedt aan meerdere projecten. De rest wordt na 2020 besloten, als ook meer duidelijk is over de effecten van bijvoorbeeld de economische crisis.

Pas in het najaar wordt duidelijk welke plannen in de eerste fase worden uitgevoerd.

ALTERNATIEVEN
In december vorig jaar werden meerdere alternatieven voor de Ring Utrecht gepresenteerd door projectbureau Verder, waarin de steden Utrecht en Amersfoort, de provincie en de ministeries van Verkeer en Waterstaat, en VROM samenwerken.

Daarop kwamen duizenden inspraakreacties en wisten actiegroepen honderden demonstranten te mobiliseren tegen wegen door Amelisweerd, Leidsche Rijn en de Nieuwegeinse wijk Galecop.

Enkele van die actiegroepen presenteerden een eigen plan, De Kracht van Utrecht, die door de Tweede Kamer is geaccepteerd als volwaardig alternatief. In dat plan staat dat er geen extra wegen nodig zijn als er fors wordt ingezet op het openbaar vervoer.

Bekijk de reportage van verslaggever Maarten Fussel.

Minister Eurlings over de Ring Utrecht
Wethouder De Bondt (Utrecht) over de Ring Utrecht
Besluit Ring Utrecht uitgesteld
Reactie NMU en Vrienden Amelisweerd op de Ring Utrecht

 

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/212975

Datum aangepast: 07-07-2009 at 7:12 AMReacties

Niet gevonden

Reactie toevoegen