Media

Pers en media, u kunt contact opnemen via het contactformulier.

Blijven strijden tegen weg Krant
18-05-2009
Media >> Krant

LEIDSCHE RIJN - Net op tijd trok zondagochtend de bewolking wat op en kon het vliegtuigje dat luchtfoto’s van het protest tegen de beoogde snelweg door Vleuterweide moest maken opstijgen. Vanuit de hele wijk stroomden even na tienen bewoners naar de parkstrook om daar samen de tekst ‘no way’ te vormen.


DOOR ANGELA MASTWIJK

Ondanks de regen was de sfeer goed. “Het schept ook een band, dit gezamenlijke doel” aldus mevrouw Van der Veen. “We zijn uit Maarssenbroek vertrokken vanwege de geluidsoverlast van het spoor en de A2 en nu dreigt hier eenzelfde situatie te ontstaan, zonder dat wij hiervan op de hoogte waren toen we ons huis kochten. Reken maar dat we bereid zijn om de komst van die weg aan te vechten, ook met juridische stappen.” Ook Leonie Woolthuis, die haar hele familie heeft meegenomen naar de protestactie, voelt zich bedonderd: “Het is gewoon niet eerlijk.

We hebben gekozen voor dorps wonen, zoals dat zo mooi in de brochures werd geschetst. Je wil hier in een nieuwe wijk iets opbouwen. De parkstrook zou voor alle kinderen dé speelplek van de wijk kunnen worden. Die snelweg hangt nu dreigend als een donkere wolk boven ons hoofd.” “We staan hier voor hem” wijst Mariska Smolders naar haar zoontje die onder een regenscherm in de buggy ligt

Lotje van Nimmerdor van Stichting Natuurlijk!Vleuterweide is vooral boos op de
Utrechtse gemeenteraad. Die besloot deze week toch de gevolgen van deze weg te laten onderzoeken: "Hoe moet ik aan mijn achterban uitleggen dat politieke partijen die verklaard hebben tégen de snelweg te zijn, vervolgens diezelfde weg niet uit het -dure- onderzoek schrapten toen ze de kans kregen?"
Neem de weg door Maastricht, ze zijn nu enorm veel geld aan het investeren om de diverse problemen daar op te lossen, dan kan je toch niet met voortschrijdend inzicht een snelweg dwars door een kinderrijke woonwijk plannen?!"
 

Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2009/mei/18/blijven_strijden_tegen_weg

Datum aangepast: 19-05-2009 at 10:48 AMReacties

Niet gevonden

Reactie toevoegen