Media

Pers en media, u kunt contact opnemen via het contactformulier.

Bewoners voorzichtig blij met snelwegplannen Internet
13-10-2009
Media >> Internet

REGIO - Bewoners in Haarzuilens en Leidsche Rijn reageren nog voorzichtig op berichten dat er mogelijk geen snelweg door hun gebied komt.

Vrijdag meldde RTL Nieuws dat de A27 door Amelisweerd wordt verbreed om het verkeer rondom Utrecht beter te laten doorstromen. Daarmee zouden andere varianten van tafel zijn. Maar de bewoners zijn daar nog niet zeker van.

Volgens gemeente, provincie en rijk is nog niets besloten over nieuwe snelwegen rondom Utrecht. Daarover wordt 3 november meer duidelijk. Pas als dan defenitief wordt besloten dat er geen weg komt, hangen bewoners de vlag uit.

Beluister het radiofragment: http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/5e853b31.mp3

Datum aangepast: 13-10-2009 at 4:07 PMReacties


Reactie toevoegen
De kogel is door de kerk... Door Onbekend(e) on 03-11-2009 at 9:00 PM
Nou dat hebben we goed gedaan met z'n allen. De plannen zijn voorgoed van de baan.
De vlag kan dus uit.
Bericht van NU.nl Door Onbekend(e) on 03-11-2009 at 11:08 PM
DEN HAAG - De A27 langs het natuurgebied Amelisweerd wordt verbreed om de files rond Utrecht te bestrijden. De weg wordt deels overkapt in de vorm van een ecoduct.

De ministers Camiel Eurlings (Verkeer) en Jacqueline Cramer (Ruimte en Milieu) hebben daarover dinsdag overeenstemming bereikt met provincie en gemeente, liet een woordvoerder van Eurlings weten.

Aan de zuidkant van de stad wordt verder de snelweg A12 verbreed. Aan de noordkant wordt van de N230 een volwaardige snelweg gemaakt met een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur en ongelijkvloerse kruisingen.

Aanleg nieuwe wegen

De aanleg van nieuwe wegen is volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat daardoor niet nodig. Maar een optie om de A2 op termijn te ontlasten via een weg door de woonwijk Leidsche Rijn, blijft voor de lange termijn op tafel, aldus de woordvoerder.
Te vroeg juichen Door Onbekend(e) on 04-11-2009 at 7:22 PM
Dag allemaal,

Ik hoor wethouder de Bont op de radio zeggen dat de snelweg er nooit komt. Maar Eurlings houdt de deur nadrukkelijk open op termijn. Hij heeft het over twintig jaar. Er is dus nog geen definitief nee volgens het Rijk.

Het lijkt mij belangrijk dat Natuurlijk Vleuterweide zich niet bij deze vaagheid neerlegt. Nog geen vlag uit wat mij betreft.