Media

Pers en media, u kunt contact opnemen via het contactformulier.

03-12-'10 Persbericht VVD over akkoord
07-12-2010
Media >>

Akkoord over Ring Utrecht en Tram Utrecht Sciencepark

3 dec 2010 | Saskia van Oijen

Utrecht, 3 december 2010 - VVD gedeputeerde en lijsttrekker Remco van Lunteren heeft vandaag samen met de gemeente Utrecht en de BRU een akkoord gesloten met minister Schultz van Haegen van infrastructuur en milieu over verbreding van de wegen rondom Utrecht en de financiering van een tramverbinding tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park.

Met dit besluit zal de A27 verbreed worden tot 2x7 rijstroken en zal de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) opgewaardeerd worden tot een weg met ongelijkvloerse kruisingen. De VVD fractie is blij dat er nu zicht is op de wijze waarop doorstroming op de wegen rondom Utrecht zal worden verbeterd. Ook constateert de VVD dat met dit besluit doortrekking van de NRU door Leidsche Rijn definitief van de baan is. “Hiermee hebben we nu meteen duidelijkheid over iets waar eigenlijk niemand op zat te wachten”, aldus fractievoorzitter Frits Barneveld Binkhuysen. 

In het akkoord staat ook dat er voor de verbreding van de A12 op dit moment geen geld is en daarom zal worden uitgesteld tot na 2020. De VVD fractie is blij dat ook verbreding van de A12 op de agenda is blijven staan, maar hoopt wel dat er toch eerder dan 2020 geld wordt gevonden op de Rijksbegroting. "We zullen eerst ook maar eens afwachten wat de 2e fase MER op dit punt brengt", aldus Frits Barneveld Binkhuysen.

Met het akkoord over een extra Rijksbijdrage van 110 miljoen EURO voor een tramverbinding tussen Utrecht CS en het Utrecht Science Park wordt ook de bereikbaarheid van één van de belangrijkste economische kernlocaties in de provincie flink verbetert. Tegelijk bevestigt dit ook de "en-en-aanpak" die de VVD al jaren bepleit in de Utrechtse Staten, met investeringen in én wegen én OV. Het regionaal OV onderzoek waartoe ook besloten is, zal daar verder invulling aan moeten geven.

Datum aangepast: 07-12-2010 at 9:58 AMReacties

Niet gevonden

Reactie toevoegen