Media

Pers en media, u kunt contact opnemen via het contactformulier.

Plannen Ring Utrecht nog niet klaar

UTRECHT - De controversiële plannen voor de Ring Utrecht in 2020 zijn niet klaar. Maandagmiddag zouden er voorkeursalternatieven worden gepresenteerd, maar de ambtenaren van gemeenten, Rijk en provincie komen er niet uit.

Lees verder
Knoop nog niet doorgehakt

UTRECHT - Nieuwe (snel)wegen door landgoed Rhijnauwen/Amelisweerd en Leidsche Rijn lijken weinig kans te maken. In plaats daarvan wordt met name onderzocht in hoeverre de bak van de A27 bij Amelisweerd kan worden verbreed en of een weg langs (aan de westkant van) Leidsche Rijn de verkeersproblemen rond de stad kunnen oplossen.

Lees verder
Artikel Trouw: Een weg door Vleuterweide

Meer burenruzies door mooi weer, zei de radio gisteren, en dat klonk volkomen plausibel. Het is warm, alles staat open, ramen, deuren, we hebben onze geluidswallen neergelaten, de stad, de wijk, de buurt is een camping geworden.

Lees verder
Indeling parkstrook bekend

Bij deze treft u de plannen +illustraties voor de parkstrook aan zoals op di 26 april jl gepresenteerd door het wijkservicecentrum Vleuten De Meern.

Lees verder
Blijven strijden tegen weg

LEIDSCHE RIJN - Net op tijd trok zondagochtend de bewolking wat op en kon het vliegtuigje dat luchtfoto’s van het protest tegen de beoogde snelweg door Vleuterweide moest maken opstijgen. Vanuit de hele wijk stroomden even na tienen bewoners naar de parkstrook om daar samen de tekst ‘no way’ te vormen.

Lees verder
Video actie vanuit de lucht

Op 17 mei 2009 heeft de Stichting Natuurlijk Vleuterweide een actie georganiseerd tegend e komst van een snelweg door de wijk Vleuterweide.

Lees verder
Actie tegen aanleg snelweg (RTV Utrecht)

LEIDSCHE RIJN - In Vleuterweide is zondagochtend actie gevoerd tegen de aanleg van een snelweg bij Leidsche Rijn.

Lees verder
Actie tegen weg door Leidsche Rijn

Zelfs de regen kon de bewoners uit Leidsche Rijn niet tegenhouden: bijna 600 mensen kwamen naar Vleuterweide om een signaal af te geven aan de politiek dat de plannen voor een snelweg door of langs Leidsche Rijn onaanvaardbaar zijn.

Lees verder
Ernstige zorgen over geplande aanpassing bestemmingsplan Vleuterweide/Leidsche Rijn
Lees verder
Oproep voor ludieke NO WAY! – actie in Leidsche Rijn

Er zijn weer ontwikkelingen i.v.m. de mogelijke snelweg door of langs Leidsche Rijn. Op 18 mei as. worden de Richtlijnen voor de eerste fase van het MER onderzoek vastgesteld door het Bevoegd Gezag (de Minister van V&W, Minister van VROM, Gedeputeerde van de Provincie Utrecht en het College van B&W van de Gemeente Utrecht).

Lees verder
Inspraakavond inrichting Parkstrook

Op dinsdag 26 mei vindt in de Cultuurcampus een inspraakavond plaats over de inrichting van de Parkstrook.
 

Lees verder
PVDA houdt protest in Vleuterweide
Lees verder
Hart van Nederland: Leidse Rijn woedend over aanleg snelweg

De inwoners van de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn zijn woedend. Ze verzetten zich massaal tegen de voorgenomen aanleg van een snelweg dwars door hun wijk.

Rijkswaterstaat wil met de snelweg de filedruk rond Utrecht verlichten. Maar de inwoners van Leidsche Rijn zien een snelweg vlak langs hun nieuwe huis helemaal niet zitten.

Lees verder
RTV Utrecht: Plannen voor snelweg Leidsche Rijn

In nieuwe plannen van het Utrechts Verkeer- en Vervoerberaad (UVVB) zijn meerdere opties opgenomen met daarin een snelweg door Leidsche Rijn.

Het gaat om het doortrekken van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU), ook bekend als de N230 of Zuilense Ring, naar de A12. Er zijn ook opties zonder snelweg van de NRU naar de A12. Gemeenten en provincie moeten met het plan het toekomstige wegennet vaststellen.

De stad Utrecht is altijd fel tegen het doortrekken geweest, maar andere gemeenten hebben er wel oren naar. De Utrechtse verkeerswethouder De Weger, toevallig ook voorzitter van de Bestuursregio Utrecht, benadrukt dat het een van de mogelijke varianten is, waarover nog geen besluit is gevallen.

In het rapport staan ook ideeen over het verbeteren van de bereikbaarheid van Knooppunt Hoevelaken.
 

Lees verder
RTV Utrecht: Verontruste bewoonster aan het woord
Lees verder
Hart van Nederland: Snelweg door de achtertuin
Lees verder
Provincie, kom eens naar Vleuterweide

LEIDSCHE RIJN - Statenleden van de provincie Utrecht die zich laten informeren over de bereikbaarheidsproblemen en niet naar het bedreigde Vleuterweide komen - dat kan natuurlijk niet, vindt Lotje van Nimmerdor van Natuurlijk!Vleuterweide.

Lees verder
Provincie niet tegen ringweg rond Utrecht
Lees verder
No Way! maar Leidsche Rijn denkt mee
Lees verder
Meer asfalt: dweilen met kraan open
Lees verder
Weinig steun voor nieuwe snelwegen Leidsche Rijn en Amelisweerd
Lees verder
VAR Snelweg NO WAY!
Lees verder
De Brug Inspraakavond plannen nieuwe snelweg
Lees verder
VAR Informatieavond snelweg door Vleuterweide
Lees verder
De Brug A2-A12: No Way!
Lees verder
<< Vorige pagina 26-50 uit 58 Volgende pagina >>