Media

Pers en media, u kunt contact opnemen via het contactformulier.

Media >> Krant
Groot front tegen snelwegplannen - Krachten gebundeld

De actiegroepen ‘Vrienden van een groen Haarzuilens’ en de Stichting Natuurlijk Vleuterweide hebben hun krachten gebundeld en gaan samen de strijd aan tegen de aanleg van een snelweg door of ten westen van Vleuten, Leidsche Rijn en voor het behoud van het recreatiegebied Haarzuilens.

Lees verder
OV-variant blijft op tafel

GroenLinks heeft voorgesteld om de variant waarbij fors in openbaar vervoer wordt geïnvesteerd volwaardig mee te wegen in de voorkeursvariant voor de Ring Utrecht. Dit voorstel is met unanieme steun van de Utrechtse gemeenteraad aangenomen. Hierdoor blijft de forse OV-variant op tafel bij het zoeken naar een oplossing voor de bereikbaarheid in de regio Utrecht.

Lees verder
Knoop nog niet doorgehakt

UTRECHT - Nieuwe (snel)wegen door landgoed Rhijnauwen/Amelisweerd en Leidsche Rijn lijken weinig kans te maken. In plaats daarvan wordt met name onderzocht in hoeverre de bak van de A27 bij Amelisweerd kan worden verbreed en of een weg langs (aan de westkant van) Leidsche Rijn de verkeersproblemen rond de stad kunnen oplossen.

Lees verder
Artikel Trouw: Een weg door Vleuterweide

Meer burenruzies door mooi weer, zei de radio gisteren, en dat klonk volkomen plausibel. Het is warm, alles staat open, ramen, deuren, we hebben onze geluidswallen neergelaten, de stad, de wijk, de buurt is een camping geworden.

Lees verder
Blijven strijden tegen weg

LEIDSCHE RIJN - Net op tijd trok zondagochtend de bewolking wat op en kon het vliegtuigje dat luchtfoto’s van het protest tegen de beoogde snelweg door Vleuterweide moest maken opstijgen. Vanuit de hele wijk stroomden even na tienen bewoners naar de parkstrook om daar samen de tekst ‘no way’ te vormen.

Lees verder
Inspraakavond inrichting Parkstrook

Op dinsdag 26 mei vindt in de Cultuurcampus een inspraakavond plaats over de inrichting van de Parkstrook.
 

Lees verder
VAR Snelweg NO WAY!
Lees verder
De Brug Inspraakavond plannen nieuwe snelweg
Lees verder
VAR Informatieavond snelweg door Vleuterweide
Lees verder
De Brug A2-A12: No Way!
Lees verder
VAR Inspraak verbindingsweg door Leidsche Rijn
Lees verder
Ons Leidsche Rijn Verbindingsweg
Lees verder
1-12 uit 12